Helyreállítási Alap

Az ellátási lánc stratégiai támogatása a COVID-19 korszakában

Nagyon bizonytalan helyzetben, amelyben a COVID-19 kapcsán manapság szembesülünk, először vállalkozásunk és alkalmazottaink biztonságát biztosítjuk. Az üzleti életben azonban nem egyedül cselekszik. Ez egy összekapcsolt rendszer, amelyben a beszállítók és a vállalkozók kulcsszerepet játszanak. A COVID-19: Implications for business McKinsey jelentés szerint, az ellátási lánc rugalmassága kulcsfontosságú a hosszú távú üzleti stabilitás szempontjából. Ez többek között elérhető pénzügyi támogatással olyan kis- és középvállalkozók számára, akik pénzügyi problémákkal szembesülnek a COVID-19 eredményeként. Azonosítsuk, mely környezetünkből származó emberek és szervezetek döntő jelentőségűek vállalkozásunk számára, amikor felzárkózni kezdünk és ügyeljünk arra, hogy túléljék ezt a nehéz időt. A piaci környezet gondozása segít minimalizálni a világjárvány negatív hatásait a gazdaságra, a munkaerőpiacra és a saját szervezetére.

Úgy véljük, hogy az ellátási lánc rugalmasságának fenntartása kulcsfontosságú tevékenység lesz a gazdaság – nemzeti, regionális és globális – újjáépítésében, ezért létrehoztunk Helyreállítási Alapot. Célja, hogy ellensúlyozza a COVID-19 hatásait, lehetővé téve a vállalkozók számára, hogy támogassák a kulcsfontosságú embereket és szervezeteket, akik a világjárvány következtében szenvedtek vagy szenvedhetnek, hogy a COVID-19 alatt és után a normál üzleti folyamatok helyreállhassanak.

A Helyreállítási Alap segítségével stabilitást lehet biztosítani:

A kulcsfontosságú ember esetében

A vállalkozásokat, a teljes munkaidős alkalmazottakon kívül, egy olyan csoport támogatja, akik önálló vállalkozók vagy polgári jogi szerződések alapján dolgoznak. A tervezett kormányzati támogatás ellenére valószínűleg nem élnek túl a COVID-19-hez kapcsolódó hosszú állásidőn.

A legfontosabb beszállítók esetében

Ha olyan elemeket vagy know-how-t használunk, amelyeket speciális, gyakran kis szervezetek biztosítanak a termelés vagy a szolgáltatások előállítása során, akkor ezek hiánya a rendes üzleti folyamatok helyreállításakor akadályozhatja vagy akár gátolhatja is a COVID-19 utáni hatékony működést.

A legfontosabb alapanyagok és alkatrészek gyártói

Ha a gazdaság egy adott iparág legfontosabb alapanyagának szétszórt termelőin alapul, ez a teljes üzleti ág számára problémát jelenthet. Az ilyen szervezetek jó állapotában tartása alapvető fontosságú sok olyan társaság számára, amelyek szövetségeket alakíthatnak erre a célra.

Az Alap céljait a közhasznú tevékenységekről és az önkéntességről szóló 2003. április 24-i törvény 4. cikke összhangban hajtunk végre. A jogi és pénzügyi részletek az alábbi FAQ szakaszban találhatók.

VEGYEN RÉSZT! ALÁÍRJA A RÖVID SZERZŐDÉST ÉS FINANSZÍROZZA AZ ALAPOT.

Bank: Citi Handlowy, PL 77 1030 0019 0109 8534 0000 3845, SWIFT: CITIPLPX.

A Helyreállítási Alaptársfinanszírozásával, támogathatja a kiválasztott magánszemélyeket, ideértve az üzleti vállalkozásokat, a jogi személyeket, a társadalmi szervezeteket, az üzleti környezeti intézményeket vagy más partnereket, amelyek kulcsfontosságúak egy üzleti vállalkozás vagy egy iparág vezetéséhez. Az Alapot konkrét cél megadása nélkül is támogathatja. Ebben az esetben mi, a Tanáccsal együtt, amely különböző iparágak és területek szakembereiből és szakértőiből áll, az iparági szervezetekkel és a munkáltatói szövetségekkel konzultálva eldöntjük, ki lesz az Alap kedvezményezettje.

Az idő tiszteletben tartásával, amely ebben a helyzetben különösen a vállalkozók számára a legértékesebb erőforrás, korlátoztuk a vállalatok elkötelezettségét egy tömör szerződés aláírására. Az alapkezelési tapasztalatunknak köszönhetően a maradékot magunk is megtesszük, hogy az üzleti vállalkozásra összpontosítson.

 

MIÉRT ÉRDEMES CSATLAKOZNI AZ ALAPHOZ?

01

Az erők összekapcsolásával növeljük a hatást

02

Jelentést teszünk (pénzügyi és
nem pénzügyi szempontból)

03

Adminisztratív, jogi
és adóügyi támogatást
nyújtunk

PARTNEREK

  KAPCSOLATFELVÉTELI ŰRLAP

  FAQ

  A Helyreállítási Alap célja, hogy ellensúlyozza a COVID-19 hatásait, lehetővé téve a vállalkozók számára, hogy támogassák a kulcsfontosságú embereket és szervezeteket, akik a világjárvány következtében szenvedtek vagy szenvedhetnek – azért hozták létre, hogy a COVID-19 alatt és után a normál üzleti folyamatok helyreállhassanak.

  A veszélyeztetett munkahelyek és vállalkozások megmentése. Ezen mutató alapján beszámolják az Alap hatásáról.

  Adományozással az Alapnak szánt számlára:

  Bank Citi Handlowy

  Számlaszám: PL 77 1030 0019 0109 8534 0000 3845

  SWIFT: CITIPLPX

  Csak töltse ki az űrlapot vagy vegye fel velünk a kapcsolatot (COVID@ceeimpact.org).

  Aláírunk egy tömör adományozási szerződést. Az Alap céljait a közhasznú tevékenységekről és az önkéntességről szóló 2003. április 24-i törvény 4. cikke összhangban hajtunk végre.

  Ön dönti el, ki fogja kapni a támogatást. Támogathatja mind a természetes személyeket, ideértve a vállalkozásokat is, mind a jogi személyeket, társadalmi szervezeteket, üzleti környezetvédelmi intézményeket és még sokan másokat. Általában az Alapot is támogathatja az Alapítvány feladatainak végrehajtása a jótékonysági területen, a közhasznú tevékenységekről és az önkéntességről szóló 2003. április 24-i törvény 4. cikke összhangban hajtunk végre.

  Igen, hozzájárulhat az Alaphoz, konkrét cél megadása nélkül. Ebben az esetben mi, a Tanáccsal együtt, amely különböző iparágak és területek szakembereiből és szakértőiből áll, az iparági szervezetekkel és a munkáltatói szövetségekkel konzultálva eldöntjük, ki lesz az Alap kedvezményezettje.

  Az adományozók (természetes és jogi személyek) a világ minden tájáról csatlakozhatnak az Alaphoz, de támogatásban részesülnek a közép- és kelet-európai (CEE) régióban élő emberek és szervezetek.

  Nem. Az Alap finanszírozásához bármilyen mennyiségű összeg számít. Feladatunk az, hogy a kisebb összegeket stratégiai tevékenységekbe egyesítsük – iparágak vagy vállalati csoportok/beszállítók számára. Érdemes megfontolni, hogy a Helyreállítási Alapot az erőforrások (beleértve az emberi tőkét) és az ellátási lánc stratégiai támogatására hozták létre, mivel ezek a tevékenységek kulcsfontosságúak a gazdaság – helyi, nemzeti, regionális és globális – hosszú távú újjáépítéséhez.  Minden feladatot a közhasznú tevékenységekről és az önkéntességről szóló 2003. április 24-i törvény 4. cikke összhangban hajtunk végre.

  A pénzeszközöket adományok formájában utalják át a kedvezményezettekre.

  A szerződés aláírása és az Ön számlájára gyakorolt hatás beérkezése után azonnal felvesszük a kapcsolatot a támogatásra kiválasztott személyekkel/szervezetekkel, vagy támogatjuk Önt a támogatást igénylő szervezetek hatékony azonosításában. Amint aláírjuk velük a szerződést, átutaljuk a pénzt számukra.

  Az Ön által megjelölt szervezeteknek vagy személyeknek átutalt összeg az Ön jelzéseitől, vagy ha ezt a döntést nekünk hagyja, független döntésünktől függ. Fontos, hogy a kedvezményezettek az adomány kézhezvételekor rendezzék az öröklési és adományozási adót, ha van ilyen.

  Ön dönt róla. A támogatást a döntései alapján fogjuk nyújtani – egyszer vagy időszakonként.

  Igen, elkészítettünk egy sor információs anyagot és szöveget a belső és külső kommunikációhoz az Alap összes partnerének.

  Az alap non-profit kezdeményezés. Alapszolgáltatás, a globális szabványoknak megfelelően, azaz a Charity Navigator szerint, a költség az átutalt összeg 10% -a. A jelenlegi gazdasági helyzetben azonban úgy döntöttünk, hogy ezt a költséget 0,1-3% -ra csökkentjük, a nyújtott támogatás összegétől függően. Ezek az alapok lehetővé teszik számunkra, hogy fedezzük az Alap kiszolgálásával kapcsolatos költségeket (elsősorban jogi és számviteli). Ha az Alap szolgáltatásából származó bevétel meghaladja a költségeinket, a különbség az Alap általános célú felhasználására vonatkozik. Az Alap szolgálatával kapcsolatos adminisztratív költségek az adomány részét képezik, a közhasznú tevékenységekről és az önkéntességről szóló 2003. április 24-i törvény 4. cikke összhangban hajtunk végre.

  Az adományozás az Alappal kötött szerződés alapján minimálisra leegyszerűsíti a formális ügyeket. Az Alap átvállal minden adminisztratív tevékenységet, például szerződések aláírását a kedvezményezettekkel, valamint az alapok átutalásának és elszámolásának kezelését. A stratégiai akcióknak köszönhetően kisebb összegeket is összevonhatunk, ami nagyobb hatást eredményez (impact).